sobota 10. prosince 2011

Výlet s chodským psem

Moc se mi zalíbila myšlenka zúčastnit se předvánočního výletu s chodským psem. Místo bylo totiž příjemně dostupné. Bubovické vodopády, odchod z Karlštejna. K mé veliké radosti se k nám ještě rozhodla přidat kamarádka s bíglicí Frídou. Plán byl vyjet v 9:00 vlakem do Berouna, po hodině jízdy přestoupit na vlak do Karlštejna. Nakonec jsme se ocitly v časové tísni, tak jsme vyrazily autem do Berouna, tam jsme nasedly na vlak a dojely do Karlštejna.
Skupina, kterou řídila hlavní organizátorka akce Jitka, už čekala před nádražím na poslední opozdilce. Každý páníček dostal na cestu řízek s chlebem, protože jedna členka skupiny vzala vážně legrácky na facebooku o hlavním provianťákovi a doma napekla pro celou bandu. Tímto jí my i naše pejsky mooc děkujeme za dobrou svačinku.
Cesta začala deštěm a také ztrátou prvních členů skupiny, kteří přešli odbočku. Za chvilku se situaci podařilo díky mobilování napravit a skupina, která měla přes 20 psů, nejen chodských , se zase spojila. Nepřehlédnutelnými členy skupiny byli dva příslušníci druhu barzoj, kteří byli slušně vychovaní, velcí a elegantní.
Ne vždy se šlo úplně dobře, místy byla trasa dost náročná - několikrát se lezlo do kopce, lezlo se po kamenech a skalkách a místy bylo ošklivé klouzavé bahno. Tak v polovině trasy vykouklo sluníčko, ale i tak jsme moc dlouho neodpočívaly, protože jsme byly rozehřáté po výstupech do kopců a za chvilku bez pohybu nám začala být zima. Na poslední zastávce se objevila uprostřed lesa paní s belgickým ovčákem, která se mi zdála nějaká povědomá. Na otázku, jestli není ten velký pes barzoj, dostala od jeho majitelky dotaz :" A vy jste Tereza Boučková?" A byla-).
Seběhly jsme kopec do Berouna a před nádražím jsme se rozloučily se skupinou, která pokračovala vlakem do Karlštejna, nebo dál na Prahu. My jsme hoply do auta a vyrazily domů. Po příjezdu jsem koukla na hodiny bylo 16:15.
Díky Jitce se sešla bezva parta lidí s bezproblémovými psy a bylo to moc fajn.

2 komentáře:

  1. No jo, škoda...ale dneska jsme opravdu nemohli nechat našeho taťku samotného péct cukroví...to už by bylo moc "drzé" :-) když sám dělal těsta, rozvaloval, vykrajoval i pekl. Tak jsem to aspoň složila do krabice.Byla jsem s Blekoušem aspoň na procházce u nás, když zapadalo slunce. Byla to zajímavá hra světla..

    OdpovědětVymazat
  2. Výlet byl fajn....řízek super...Asi Lenku budeme muset takhle vyhecovat pokaždé :-)))Počasí vcelku vyšlo...nejsme z cukru :-)Už se těším na další nějaký ten výlet :-))

    OdpovědětVymazat