středa 16. ledna 2013

Vycházky s Ejty a Chunky

Je hezké, když můžeme k sobě někoho na vycházku přibrat. Dobrmana Elvise už teď tak často nevenčíme, protože chodí dříve. Zato holky borderky, ty teď s námi chodí často.  Z osmiměsíční slečny After Eight, neboli Ejty už je velká slečna a dorostla Bíbu. Vytrvale nás pase a když se jí podaří Bíbě sebrat míček, je na celou procházku vystaráno, protože Bíbí nemá šanci ji chytit a Ejty si ho hrdě nosí a před každým prchá s nadějí, že ji budeme všichni honit. Bíba potom předstírá nezájem a jen tak si kolem čuchá, aby jí mohla v nestřeženém okamžiku míček vyrvat. Je to fakt sranda je pozorovat.

Po procházce trávíme  nějaký čas na cvičáku, kde si holky v oploceném prostoru můžou lítat za balónkem do padnutí. A také si tam vždycky lehce pocvičíme poslušnost. Dnes jsme vyndaly pár skoček a tunel a zkoušely jsme různé vysílání a křížení před tunelem a byla to legrace.

Domů chodíme za tmy. Teď na sněhu je vidět slušně, jinak viditelnost psů jistí svítící obojky. Normálně bych se tam venku nahoře bála, ale v téhle lidské a psí společnosti jsou naše vycházky bezva způsob, jak udělat radost psovi a paničce vyčistit hlavu od všech starostí. 

1 komentář:

  1. jojo, taky by se mi líbilo chodit na vycházky s nějakou spřízněnou duší...No, aspoň se občas potkáme se známými páníčky+hafíky. Jinak si musíme v 99% stačit sami. Ve všední den se dostanu ven nejdřív před 6, tak to nejspíš už jsou všichni dávno doma :-(

    OdpovědětVymazat