neděle 17. října 2010

Na cvičáku

Dnes jsme nejdříve měli ukázku s přednáškou na stopy. Uplné začátky, ale pán na psa vůbec nemluví a dlouhou dobu 10-15 minut i více ho nenechá z prokrmeného kruhu vyjít /přišlápne vodítko/. Pak ho krmivem nasměruje k prokrmené výrazně našlápnuté stopě a pes jde volně a vodítko táhne za sebou. Měl na to pětiměsíční malinu a ten šel v klidu s nosem přibitým u země. Pěkně. Beebee je šikovná, ale hrozný temperament a neklid, takže si myslím, že by jí stopy mohly i trochu pomoct krotit netrpělivost. Nejdřív chodila pomalu, ale jak získává jistotu, jde rychleji, než bych chtěla. Asi začneme častěji dělat jen nášlap. On říkal, že to využívá i pro staré psy a nechá je sbírat třeba 30 minut. Oni mají radost a procvičí smysly.
Po přednášce byla poslušnost- nic moc /začíná chodit slušně u nohy až tak po 5 minutách/. Stejně jsme se rozhodly zúčastnit se klubové soutěže v poslušnosti. O nic nejde a podle toho se rozhodnu, jestli půjdeme v listopadu na zkoušky. Teď, jak je chladno jde zase výchova stranou a s Beebee šijou všichni čertíci. Když má chvíli vydržet sedět nebo ležet, musím se nejdříve rozzlobit.
Potom jsme zkoušeli agility. Poprvé Beebee odskákala všechny skočky na nejvyšší výšku a nesnažila se je podběhnout. Dvakrát jsme to zkusily na zahradě a najednou to jde bezvadně. To mám moc radost, hlavně aby jí to vydrželo i příště.

Žádné komentáře:

Okomentovat